Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Σε σχέση με αναφορά του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τον χαρακτηρισμό ότι αυτό αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, το Υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «το συνταξιοδοτικό σύστημα, σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση, την οποία το ΥΕΚΑ καλείται να διαχειριστεί στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, αλλά και των συνταξιούχων συμπολιτών μας».
Προσθέτει, δε, ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και αναμένει τα πορίσματα μελέτης του σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Κύπρο. «Η μελέτη λαμβάνει υπόψη την ανάγκη διασφάλισης ενός επαρκούς συνταξιοδοτικού εισοδήματος, προς επίτευξη των βασικών στόχων της αντιμετώπισης της φτώχειας των συνταξιούχων, της αλληλεγγύης και δικαιοσύνης μεταξύ και εντός των γενεών, της διασφάλισης της μακροχρόνιας βιωσιμότητας της παροχής των συντάξεων και της αποδοτικότητας του συστήματος για τη μείωση των αντικινήτρων για εργασία», σημειώνει.
Τέλος, το ΥΕΚΑ αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας πριν το τέλος του έτους και, αφού τύχουν μελέτης και αξιολόγησης και συζητηθούν με τους Κοινωνικούς Εταίρους, θα ετοιμαστεί το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις