Λαμπριανίδης: «Να επενδύσουμε στην επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες»

Λαμπριανίδης: «Να επενδύσουμε στην επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες»

Χρειάζεται να γίνουν ακόμα περισσότερα, αναφέρει ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρης Λαμπριανίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα" ο κ.Λαμπριανίδης σχολίασε πως «Όσα και αν κάνουμε για τα άτομα με αναπηρίες ποτέ δεν θα είναι αρκετά. Πρέπει να κατανοήσουν οι πολιτικοί μας και να αντιληφθούν όλοι ότι χρειάζεται εντατική εργασία για να χτίσουμε καλύτερο κόσμο για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους»

Αναφερόμενος στην Κυπριακή κοινωνία και την ποιότητα ζωής των ατόμων ΑΜΕΑ, ο κ.Λαμπριανίδης είπε: «Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας , έχουν γίνει πολλά άλλα ποτέ δεν θα είναι αρκετά, το κράτος πρέπει να δίνει τους πόρους για την καλύτερη ενσωμάτωση και εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες...»

Τόνισε ότι είναι σημαντικό το κράτος να κατανοήσει την ανάγκη για οικονομική ανεξαρτησία και επιμόρφωση των ατόμων ΑΜΕΑ «Πρέπει να επενδύσουμε στην επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες, διότι πολλά άτομα εξαρτιούνται από συντάξεις χαμηλές, ενώ θα μπορούσαν να καταρτιστούν σε ένα νέο επάγγελμα και να αποκτήσουν μια νέα εργασία την οποία να μπορούν να εκτελούν χωρίς καμία διάκριση».

Όσον αφορά για το θέμα που προκύπτει με γονείς οι οποίοι δίνουν την δική τους μάχη για μια ίση εκπαίδευση στα σχολεία για τα παιδιά τους ο κ.Λαμπριανίδης ξεκαθαρίζει ότι « Ο τομέας συνοδών να μεταμορφωθεί και να αλλάξει χαρακτήρα. Οι συνοδοί πρέπει να βοηθούν και το παιδί να κάνει τα μαθήματα του και να μορφωθεί καλύτερα»

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω βίντεο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE