Κορωνοϊός: Προειδοποίηση για «νέο κύμα» στη Γαλλία - Σχεδόν 400 θάνατοι σε μια εβδομάδα

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση για «νέο κύμα» στη Γαλλία - Σχεδόν 400 θάνατοι σε μια εβδομάδα

Για την πρωθυπουργό της Γαλλίας, χρειάζεται να επανέλθουν σε ισχύ κάποια προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν προειδοποίησε χθες Τρίτη εναντίον της αναζωπύρωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία, τονίζοντας πως επιβεβαιώνονται «πάνω από 40.000 κρούσματα» του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση στη χώρα.

Η κυρία Μπορν, η οποία εκφράστηκε ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, εξέφρασε ανησυχία για τον χαμηλό βαθμό αξιοποίησης των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 στις τάξεις των πιο ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού. Η νόσος που προκαλεί ο ιός «συνεχίζει να σκοτώνει», επέμεινε.

Μόλις το 10% όσων ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχει λάβει αναμνηστική δόση, επισήμανε η πρωθυπουργός.

«Η επιδημία ξαναρχίζει», τόνισε απευθυνόμενη στο ημικύκλιο, απαριθμώντας πως σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 10% των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κατά 22% των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες αυξημένης φροντίδας. Υπογράμμισε πως την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκαν σχεδόν 400 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

«Το νέο κύμα μας υπενθυμίζει πως ο ιός δεν εξαφανίστηκε», συνόψισε.

Η κυρία Μπορν αναφέρθηκε στον κίνδυνο της «επιπρόσθετης πίεσης» για το σύστημα των νοσοκομείων, καθώς πέρα από την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού καταγράφεται επιδημία γρίπης και η χειρότερη επιδημία βρογχιολίτιδας στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Για την πρωθυπουργό της Γαλλίας, χρειάζεται να επανέλθουν σε ισχύ κάποια προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μασκών σε επαφές με πρόσωπα υψηλού κινδύνου και χώρους όπου συναθροίζονται πλήθη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Γαλλία έχει καταγράψει σχεδόν 159.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 38 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE