Προσφυγή Οτσαλάν στο ΕΔΑΔ κατά Αθήνας – Τι ισχυρίζεται

Προσφυγή Οτσαλάν στο ΕΔΑΔ κατά Αθήνας – Τι ισχυρίζεται

Την προσφυγή του φυλακισμένου στην Τουρκία Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά της Ελλάδας δέχτηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και ζήτησε από την Αθήνα υπεράσπιση.

Ο Οτζαλάν είχε φτάσει στην Ελλάδα το 1998 έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι, υπέβαλε αίτησή για άσυλο ωστόσο τελικά παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές στην Κένυα τον Φεβρουάριο του 1999.

Στην προσφυγή του στο ΕΔΑΔ μέσω των δικηγόρων του, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν υποστήριξε ότι οι πρακτικές εναντίον του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ήταν αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Στην προσφυγή του, ο Οτσαλάν υποστήριξε ότι είναι αντίθετο με πολλά άρθρα της ΕΣΔΑ η παράδοσή του στις τουρκικές αρχές, ενώ βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών αρχών της Κένυας, ότι η αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα δεν εξετάστηκε, ότι κρατήθηκε χωρίς νομική βάση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αναζητήσει τα δικαιώματά του ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκληρή επίθεση Τατάρ σε ΠτΔ - Τον κατηγορεί για «διπρόσωπη πολιτική»

Σκληρή επίθεση Τατάρ σε ΠτΔ - Τον κατηγορεί για «διπρόσωπη πολιτική»

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι ακολουθεί «διπρόσωπη πολιτική» και ότι επιχειρεί να «στριμώξει» την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ενώ στο τραπέζι των συνομιλιών εμφανίζεται να μιλά για «συμβιβασμό».

BEST OF TOTHEMAONLINE