ΠτΔ: Επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής ανακυκλωμένου νερού

ΠτΔ: Επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής ανακυκλωμένου νερού

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Εργοστάσιο Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού, στη Δυτική Λεμεσό, ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που υλοποιήθηκε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Αναστασιάδη, καθώς επίσης και στο Εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού.

Αναφορικά με το Εργοστάσιο Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού, στις 7 Μαρτίου 2020, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για το εν λόγω έργο.  Την ημέρα εκείνη δώσαμε την υπόσχεσή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα υλοποιήσουμε το σημαντικό αυτό έργο με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Επομένως, σήμερα αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια που μπορέσαμε να διαβεβαιώσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχουμε υλοποιήσει την υπόσχεσή μας στο έπακρο και παραδίδουμε στην υπηρεσία της πόλης μας ένα έργο ουσίας, ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, και ένα έργο για το οποίο αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του εργοστασίου ανήλθε στα 30εκ. ευρώ, ενώ το κόστος δεκαετούς λειτουργίας και συντήρησης αναμένεται να ανέλθει στα 13εκ. ευρώ. Το εργοστάσιο θα εξυπηρετεί τις περιοχές των Κάτω και Πάνω Πολεμιδιών, του Ζακακίου, του Άγιου Σπυρίδωνα, και άλλες περιοχές στην ευρύτερη Δυτική Λεμεσό, καθώς επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το Νέο Λιμάνι Λεμεσού, την Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού, και τις μεγάλες εμπορικές αναπτύξεις του καζίνο City of Dreams Mediterranean και του MyMall.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε, επίσης, το εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού, αξίας 16,2εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023 και εκτείνεται και στους πέντε Δήμους που εντάσσονται στα όρια του ΣΑΛΑ (Λεμεσού, Κάτω Πολεμιδιών, Μέσα Γειτονιάς, Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας).

Ήδη ένα μεγάλο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο από φέτος την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία σε περιοχές που πλήττονταν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως η Εκάλη, η περιοχή του Τσιρείου Σταδίου, η περιοχή του Πανεπιστημίου Frederick και λοιπές περιοχές στα Κάτω Πολεμίδια και στη Γερμασόγεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης

LIVE: «Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης

«Πέφτει η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοινώνει την απόφασή του για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη, σε μια διαδικασία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE