Τριμερής Αναστασιάδη - Νετανιάχου - Μογκερίνι

Τριμερής Αναστασιάδη - Νετανιάχου - Μογκερίνι

Περίοδος έντονης διπλωματικής κινητικότητας εγκαινιάζεται για την Κύπρο με την εβδομάδα που μπαίνει, με ταυτόχρονη επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η παρουσία της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, την προσεχή Παρασκευή δρομολογεί εξελίξεις.

Η επίσημη επίσκεψη της κ. Μογκερίνι στο νησί είναι η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της και δεν αφορά μόνο την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για τον διάλογο Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής, αλλά κομίζει και εξελίξεις αναφορικά με την περαιτέρω εμπλοκή της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE