Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα 41 χρόνια της τουρκικής εισβολής…

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα 41 χρόνια της τουρκικής εισβολής…

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα για τη συμπλήρωσε των 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή…

Ο Τούρκος πρόεδρος τη Δευτέρα (20/07) μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα δεχθεί τον χαιρετισμό στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας μεγάλης παρέλασης των δυνάμεων κατοχής.

Αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι «η Λευκωσία αναμένει να δει ποιά μηνύματα θα στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Ουδείς ξεχνά την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή», τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης. Εμείς, είπε, επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την επανένωση της Κύπρου.

Την Κυριακή (19/07) ο Μουσταφά Ακιντζί θα μιλήσει από την τηλεόραση του «Μπαϊράκ». Εξάλλου, ένα υποβρύχιο, μια άκατος και μία κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα αγκυροβολήσουν στην Κερύνεια, ενώ μια φρεγάτα θα βρίσκεται στα ανοικτά. Επίσης, η ομάδα "τουρκικά αστέρια" της πολεμικής αεροπορίας θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην Κερύνεια.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα εκδηλώσεις για την εισβολή θα πραγματοποιηθούν και στη Μερσίνη της Τουρκίας, ενώ μια αντιπροσωπεία της "ένωσης ηρώων ΤΜΤ Κύπρου" βρίσκεται ήδη εκεί.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE