Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Βουλή κατεβαίνει η ΑΣΤΕΠΑΗΚ την Πέμπτη, μαζί με τη Συντεχνία Ισότητα

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Βουλή κατεβαίνει η ΑΣΤΕΠΑΗΚ την Πέμπτη, μαζί με τη Συντεχνία Ισότητα

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Βουλή κατεβαίνει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Τεχνικού και Εργατικού Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΣΤΕΠΑΗΚ) την Πέμπτη το απόγευμα, μαζί με την Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση. Σημειώνεται ότι εχθές είχε ανακοινώσει ότι δε θα συμμετέχει στα απεργιακά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από τις υπόλοιπες τέσσερις συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, η επιτροπή οργάνωσης μέτρων για στήριξη των αιτημάτων του τεχνικού και εργατικού προσωπικού της ΑΗΚ, εξουσιοδοτημένη από όλα τα μέλη της ΑΣΤΕΠΑΗΚ, αποφάσισε «να συμπορευτεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15:30, μαζί με την Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ».

Όπως εξηγεί η ΑΣΤΕΠΑΗΚ, η διαμαρτυρία της αφορά στο γεγονός ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος όσο αφορά το αίτημα των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου, αλλά ούτε και αποκατάσταση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στο σημείο που αυτή θα βρισκόταν, αν δεν αναστελλόταν η παραχώρηση προσαυξήσεων για πέντε συνεχόμενα έτη. Διαμαρτύρεται, ακόμα, γιατί δεν υπήρξε αποκατάσταση επιδομάτων του προσωπικού στο 100%, αφού συνεχίζεται η αποκοπή του 15%.

Μεταξύ των διεκδικήσεων σημειώνει και την πλήρη επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) «στους μισθούς όλων των εργαζομένων, ώστε να καλύπτεται αποτελεσματικά η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής». Τέλος, ζητά να αρθεί «το άδικο μέτρο μείωσης του ύψους της θεσμοθετημένης σύνταξης κατά 0,5% για κάθε μήνα που περιλαμβάνεται στο χρονικό διάστημα, από την ημερομηνία έναρξης της παροχής μέχρι και την ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών (συνολικά 12%, αν ο εργαζόμενος αφυπηρετήσει στο 63ο έτος)».

Καλεί, δε, όλους τους εργαζομένους της ΑΗΚ να συμμετάσχουν, «ανεξαρτήτως αν είναι μέλη οποιασδήποτε άλλης Συντεχνίας».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Αρχίζει η τελευταία φάση της επίθεσης στη Γάζα, προαναγγέλλουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην επιχείρηση ανακατάληψης της Γάζας με την κωδική ονομασία «Άρματα του Γεδεών» ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί από περιοχές στις οποίες έχει εισέλθει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του θύλακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE