ΥΠΕΣ: Συμφωνία με Μπαγκλαντές για άμεση εφαρμογή διαδικασιών επιστροφών

ΥΠΕΣ: Συμφωνία με Μπαγκλαντές για άμεση εφαρμογή διαδικασιών επιστροφών

Σε συμφωνία για αποτελεσματικές διαδικασίες επιστροφών με άμεση εφαρμογή, προχώρησαν Κύπρος και Μπαγκλαντές κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με τον Υπουργό Εσωτερικών του Μπαγκλαντές, Asaduzzaman Khan, στo πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση οι δυο Υπουργοί συζήτησαν τρόπους συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα του μεταναστευτικού και ιδιαίτερα των επιστροφών των υπηκόων του Μπαγκλαντές, που διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία.

Αποτέλεσμα των συζητήσεων, αναφέρει το ΥΠΕΣ, ήταν η συμφωνία των δυο Υπουργών για άμεση εφαρμογή αποτελεσματικών διαδικασιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι επιστροφές, που πραγματοποιεί η Κύπρος στο Μπαγκλαντές και να απαλειφθούν προηγούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και κωλύματα, κάτι το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον αριθμό επιστροφών στη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Τα μικρά κράτη πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα

ΠτΔ: Τα μικρά κράτη πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα

Τα μικρά κράτη είναι απολύτως αναγκαίο να διαβάζουν και να γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα και να εργάζονται, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου και σχεδιασμού, για ενίσχυση όλων των παραγόντων ισχύος τους, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι που πράττουμε σήμερα ως διακυβέρνηση του τόπου".

BEST OF TOTHEMAONLINE