ΥΠΕΣ: Συμφωνία με Μπαγκλαντές για άμεση εφαρμογή διαδικασιών επιστροφών

ΥΠΕΣ: Συμφωνία με Μπαγκλαντές για άμεση εφαρμογή διαδικασιών επιστροφών

Σε συμφωνία για αποτελεσματικές διαδικασίες επιστροφών με άμεση εφαρμογή, προχώρησαν Κύπρος και Μπαγκλαντές κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με τον Υπουργό Εσωτερικών του Μπαγκλαντές, Asaduzzaman Khan, στo πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση οι δυο Υπουργοί συζήτησαν τρόπους συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα του μεταναστευτικού και ιδιαίτερα των επιστροφών των υπηκόων του Μπαγκλαντές, που διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία.

Αποτέλεσμα των συζητήσεων, αναφέρει το ΥΠΕΣ, ήταν η συμφωνία των δυο Υπουργών για άμεση εφαρμογή αποτελεσματικών διαδικασιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι επιστροφές, που πραγματοποιεί η Κύπρος στο Μπαγκλαντές και να απαλειφθούν προηγούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και κωλύματα, κάτι το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον αριθμό επιστροφών στη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE