Ταχσίν Ερτουγρούλογλου: «Αντίθετη με τις Συνθήκες του 1960 η νέα συμφωνία Κύπρου-Μεγάλης Βρετανίας»

Ταχσίν Ερτουγρούλογλου: «Αντίθετη με τις Συνθήκες του 1960 η νέα συμφωνία Κύπρου-Μεγάλης Βρετανίας»

Ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε πως «είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, μία από τις εγγυήτριες χώρες, επιδιώκει να καθιερώσει στρατηγική συνεργασία» με την Κυπριακή Δημοκρατία, «συμπεριλαμβανομένης της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής», αναφερόμενος στην υπογραφή μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι «η συμφωνία αυτή είναι αντίθετη με τις Συνθήκες του 1960, οι οποίες καθιέρωσαν μια ισορροπία στο νησί της Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ήθελα να τονίσω ότι η συμφωνία μεταξύ της νότιας Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα έχει καμία επίπτωση για την τδβκ. Η νότια Κύπρος δεν έχει την εξουσία να υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης, να συνάψει μια συμφωνία ή να προβεί σε μια διάθεση εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.