Βλέπει Αναστασιάδη σήμερα ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ

Βλέπει Αναστασιάδη σήμερα ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, Μιροσλάβ Γιέτζια, ο οποίος άρχισε από χθες συναντήσεις.

Η συνάντηση του κ. Γιέτζια με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, ενώ χθες ο αξιωματούχος των ΗΕ είχε συνάντηση με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Μενέλαο Μενελάου. Θα συναντηθεί επίσης με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση χθες, Μενελάου και Γιέτζια προχώρησαν σε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό στο πλαίσιο της προσπάθειας να κρατηθεί ζωντανή η προοπτική για επανέναρξη των συνομιλιών.

Στη συνάντηση έγινε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης στο πλαίσιο της προσπάθειας η οποία γίνεται, προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και να συνεχιστεί η προετοιμασία, έτσι ώστε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να μπορέσουμε να έχουμε επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.

Η επίσκεψη του κ. Γιέτζια εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίσει να εμπλέκεται στο Κυπριακό και να παρέχει την υποστήριξη η οποία χρειάζεται για την αναζωογόνηση της προοπτικής λύσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE