Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθιστά τη Ρωσία υπεύθυνη για αποζημιώσεις στην Ουκρανία

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθιστά τη Ρωσία υπεύθυνη για αποζημιώσεις στην Ουκρανία

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε τη Δευτέρα η Ρωσία να θεωρηθεί υπεύθυνη για την εισβολή στην Ουκρανία, εγκρίνοντας ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι η Ρωσία είναι υπόλογη για αποζημιώσεις προς την Ουκρανία.

Το ψήφισμα, που υποστηρίχτηκε από 94 από τα 193 μέλη της Συνέλευσης, αναγνωρίζει ότι η Ρωσία πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και ενάντια στην Ουκρανία και «πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες όλων των διεθνώς παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης για τραυματισμό, περιλαμβανομένης οποιασδήποτε ζημίας που προκλήθηκε από τέτοιες πράξεις».

Τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά φέρουν πολιτικό βάρος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE