Με ψηφοδέλτιο στις 18 Δεκεμβρίου οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές - Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Με ψηφοδέλτιο στις 18 Δεκεμβρίου οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές - Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Tη διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών αποφάσισε σήμερα (14/11) η Ιερά Σύνοδος που συνήλθε υπό τον Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θώκου, Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Η συνεδρία κράτησε συνολικά τρεις ώρες. 

Η ημερομηνία που θα διεξαχθούν είναι στις 18 Δεκεμβρίου

Μετά το πέρας της Ιεράς Συνόδου, ο Πάφου Γεώργιος προέβη σε δηλώσεις λέγοντας ότι «αποφασίσαμε τη διενέργεια εκλογών από τον λαό το οποίο θα παραπεμφθεί στην Ιερά Σύνοδο για να εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος. Θα δημιουργηθεί ψηφοδέλτιο με τα ονόματα και φωτογραφία των υποψηφίων. Η υποβολή θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Στα εκλογικά κέντρα θα προεδρεύουν κυβερνητικοί λειτουργοί, μαζί με εκπροσώπους των υποψηφίων. Η ευθύνη της ετοιμασίας των εκλογών θα γίνει από τον Ιωάννη Χαριλάου. Αν παρουσιαστούν δυσκολίες θα μπορεί να μεταφερθεί αυτή η ημερομηνία. Η Ιερά Σύνοδος μπορεί να αποφασίσει την ίδια μέρα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης, αναφορικά με τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες που διατύπωσε μέσω δημόσιων αναρτήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Βύρωνας Βύρωνος, «η Αστυνομία αναμένει από τον Μακάριο Δρουσιώτη να προσέλθει το συντομότερο για κατάθεση και να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του».

BEST OF TOTHEMAONLINE