Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου για θετική συμβολή Αρχιεπισκόπου στην πλήρη Κοινωνία Ορθοδόξων και Καθολικών

Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου για θετική συμβολή Αρχιεπισκόπου στην πλήρη Κοινωνία Ορθοδόξων και Καθολικών

Βαθιά ευγνωμοσύνη για τη θετική συμβολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ΙΙ στο ζωτικό ταξίδι προς την πλήρη Κοινωνία Ορθοδόξων και Καθολικών εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του, το οποίο διάβασε κατά την κηδεία του Αρχιεπισκόπου ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ.

Ο Πάπας εξέφρασε λύπη για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου, εκφράζοντας από καρδιάς συλλυπητήρια προς την Ιερά Σύνοδο και τους πιστούς της Κύπρου.

Σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Ευαγγελίου και με το έργο του συνέβαλε στην πνευματική ανάπτυξη του ποιμνίου του.

Επίσης ο Πάπας υπενθύμισε τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο πέρσι στην Κύπρο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η μνήμη του θα συνεχίσει να εμπνέει τους απανταχού Χριστιανούς.

Είπε ακόμη πως θα συνεχίσει να προσεύχεται, ζητώντας από τον Θεό να δώσει παρηγοριά, γαλήνη και ειρήνη στον λαό της Κύπρου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία»

Λετυμπιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία»

Δεν ακολουθούμε μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία και δεν υιοθετούμε στάση μόνιμης άρνησης είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να υποδείξει ότι και ο γερμανός Καγκελάριος αναφέρθηκε χθες, στην εποικοδομητική στάση που επιδεικνύει η Κύπρος και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όσον αφορά την Τουρκία.