Ιράν: Σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζητούν αυστηρή τιμωρία των «ταραχοποιών»

Ιράν: Σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζητούν αυστηρή τιμωρία των «ταραχοποιών»

Σκληροπυρηνικοί Ιρανοί βουλευτές προέτρεψαν σήμερα το δικαστικό σώμα να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά» τους δράστες των ταραχών καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία αγωνίζεται να καταστείλει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αντιφρονούντων εδώ και χρόνια.

Εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξέσπασαν τον Σεπτέμβριο μετά το θάνατο της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

«Ζητάμε από το δικαστικό σώμα να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους δράστες αυτών των εγκλημάτων και όλους εκείνους που βοήθησαν στα εγκλήματα και προκάλεσαν ταραχές», ανέφεραν σε δήλωσή τους 227 βουλευτές από το κοινοβούλιο του Ιράν των 290 εδρών, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων HRANA των ακτιβιστών μετέδωσε ότι 318 διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί στις ταραχές μέχρι το Σάββατο, μεταξύ των οποίων 49 ανήλικοι. Τριάντα οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν επίσης σκοτωθεί, πρόσθεσε.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι περισσότερα από 46 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, σκοτώθηκαν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα σε πολλές πόλεις του Ιράν, σύμφωνα με ομάδες ακτιβιστών και όπως φαίνεται από βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία από την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στα Πολεμίδια, με έναν 55χρονο Αστυνομικό αστυνομικό να πυροβολεί με το υπηρεσιακό του όπλο την 46χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια να βάζει τέρμα στη ζωή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE