Απαντά σε Οδυσσέα το ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις: «Δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες»

Απαντά σε Οδυσσέα το ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις: «Δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες»

Απάντηση στις αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για καθυστέρηση υποβολής συγκεκριμένου φακέλου πολιτογράφησης, δίνει μέσω ανακοίνωσης του το Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία αναφέρει ότι δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε κοινωνικό δίκτυο, που αφορούσε σε αίτημά της για παραχώρηση πρόσβασης σε φάκελο του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά πολιτογράφηση ξένου επενδυτή, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει, πως τόσο προφορικά όσο και γραπτώς, ζητήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως τα όποια αιτήματα για παραχώρηση στοιχείων να υποβάλλονται σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ενδουπηρεσιακής αλληλογραφίας, δηλαδή από το Γενικό Ελεγκτή στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Αντί αυτού, λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικώς και με ηλεκτρονικά μηνύματα με λειτουργούς του Υπουργείου, ζητώντας πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάκελο, κάτι το οποίο δεν αποτελεί ορθή πρακτική, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε επανειλημμένα. Σημειώνεται, πως ο Γενικός Διευθυντής έχει νομική ευθύνη για την επεξεργασία και διάθεση των οποιωνδήποτε στοιχείων αφορούν το Υπουργείο, κάτι που επισημάνθηκε ξανά πρόσφατα από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικών Χαρακτήρα.

Παρά το γεγονός πως η πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάκελο δεν ζητήθηκε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, εντούτοις δόθηκαν οδηγίες να παραχωρηθεί η αιτούμενη πρόσβαση και ακολούθως, θα υπάρξει ξανά γραπτή ενημέρωση του Γενικού Ελεγκτή, ώστε να ακολουθείτε η ενδεδειγμένη διαδικασία αναφορικά με αιτήματα για πρόσβαση σε οποιαδήποτε στοιχεία ήθελε για την άσκηση των συνταγματικών του καθηκόντων.

Διευκρινίζεται, πως ο συγκεκριμένος φάκελος ήταν στη διάθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της πρόσφατης έρευνάς του, καθώς επίσης εξετάστηκε από τη σχετική Ερευνητική Επιτροπή και δεν υπήρξαν οποιαδήποτε σχόλια ή εισηγήσεις ούτε στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ούτε στην Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία από την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στα Πολεμίδια, με έναν 55χρονο Αστυνομικό αστυνομικό να πυροβολεί με το υπηρεσιακό του όπλο την 46χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια να βάζει τέρμα στη ζωή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE