Εντοπίστηκε σκάφος με 15 μετανάστες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα

Εντοπίστηκε σκάφος με 15 μετανάστες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 18 και 34 ετών προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά την άφιξη στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αριθμού μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος.

Το θαλάσσιο σκάφος, ταχύπλοο μήκους 5 μέτρων περίπου, έγινε αντιληπτό γύρω στις 9.45 χθες το πρωί, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο. Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν το σκάφος και μετέφεραν τους μετανάστες (εννέα άνδρες, δύο γυναίκες, τέσσερα παιδιά) με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους και μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας ΠΟΥΡΝΑΡΑ.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 18χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας με την οποία ταξίδευαν οι μετανάστες, ενώ ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι είναι απαγορευμένος μετανάστης.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE