Αναβολή μίας εβδομάδας στη ψήφιση νέας αναστολής εκποιήσεων αποφάσισε η Βουλή

Αναβολή μίας εβδομάδας στη ψήφιση νέας αναστολής εκποιήσεων αποφάσισε η Βουλή

Με 28 ψήφους υπέρ, 19 ψήφους κατά και 1 αποχή, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης (3/11) την αναβολή της ψήφισης της πρότασης νόμου που κατέθεσαν ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι για στοχευμένη αναστολή των εκποιήσεων ακινήτων.

Την εισήγηση για αναβολή, υπέβαλε εκ μέρους του ΔΗΚΟ η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναφέροντας ότι η αναβολή ζητείται με στόχο την συνέχιση των διαβουλεύσεων και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνεννόησης για το θέμα.

Της ψηφοφορίας για την αναβολή στην ψήφιση της πρότασης νόμου προηγήθηκε έντονη συζήτηση μεταξύ των κομμάτων, από την οποία δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Αφορμή αποτέλεσαν αναφορές του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη σε κόμματα που αποδέσμευσαν κονδύλια για το Μουσείο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, προκαλώντας την άμεση αντίδραση τόσο της ΕΔΕΚ όσο και του ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE