Τατάρ: Καταγγέλει την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» για αμέλεια - Ζητά να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Τουρκοκύπριου στις Κεντρικές Φυλακές

Τατάρ: Καταγγέλει την «ελληνοκυπριακή διοίκηση»  για αμέλεια - Ζητά να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Τουρκοκύπριου στις Κεντρικές Φυλακές

Τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών της δολοφονίας του Τ/κ κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε ο Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις το Σ/κ ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η δολοφονία του 41χρονου Τανσού Τζιντάν, «πολίτη» του ψευδοκράτους – όπως είπε - ο οποίος είχε καταδικαστεί στις Κεντρικές Φυλακές είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και από τη μια προκαλεί προβληματισμό και από την άλλη είναι αποτέλεσμα μεγάλης αμέλειας το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στη φυλακή, όπου η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» - κατά την έκφρασή του - είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει την ασφάλεια και να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

«Αμέσως αφότου η δολοφονία περιήλθε σε γνώση μου, η προεδρία, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας, έκανε μια προσπάθεια τόσο ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών όσο και ενώπιον των ελληνοκυπριακών αρχών και ζήτησε πληροφορίες και εξηγήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, 8 άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με τη δολοφονία και οι ύποπτοι θα οδηγηθούν σήμερα στο δικαστήριο. Το θέμα παρακολουθείται στενά».

Ο κ. Τατάρ καταδίκασε έντονα αυτή την αμέλεια – κατά την έκφρασή του - των ελληνοκυπριακών αρχών που κόστισε ανθρώπινη ζωή, «τις καλώ να μην συγκαλύψουν και αυτή τη δολοφονία, όπως και άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον Τουρκοκυπρίων, να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους εγκληματίες το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE