Επιστολή Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς Ανεξάρτητη Αρχή κατά Διαφθοράς

Επιστολή Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς Ανεξάρτητη Αρχή κατά Διαφθοράς

Επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, απέστειλε προχθές η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αναφορικά με παρόχους και αριθμό πολιτογραφήσεων.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ μετά από σχετικό δημοσίευμα του "Φιλελευθέρου", ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης ανέφερε ότι «ο Γενικός Ελεγκτής είχε πει στις 25/8/2022 ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ότι μόλις πάρουμε στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους παρόχους και τον αριθμό των πολιτογραφήσεων, θα ενημερώσουμε την Αρχή κατά της Διαφθοράς».

Παράλληλα, συνέχισε, εκείνες τις ημέρες μας ζήτησε και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας επιπρόσθετα στοιχεία. Εξήγησε ότι πρόκειται για στοιχεία τα οποία είναι στην Έκθεση της Ελεγκτικής, αλλά αφαιρέθηκαν λόγω προσωπικών δεδομένων.

«Η Νομική Υπηρεσία για να κάνει τη δουλειά της χρειάζεται ονόματα. Άρα προσθέσαμε τα προσωπικά δεδομένα και τους την στείλαμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η επιστολή στάλθηκε και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και στον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

«Η Έκθεση μας ημερομηνίας 22/8 έχει περίπου 40 περιπτώσεις που είναι επιπρόσθετες των προηγούμενων Εκθέσεων. Εκτός από αυτούς εξετάσαμε και περιπτώσεις για την περίοδο μετά τις 18/8/2021 που εξέτασε προηγουμένως η Επιτροπή Νικολάτου. Για εκείνους δώσαμε όλα τα δεδομένα και τη στείλαμε στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. Μαζί με αυτά στείλαμε και τη λίστα με τους παρόχους για να κρίνουν εκείνοι τι θα κάνουν γιατί εμείς δεν ελέγχουμε παρόχους», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE