Έπιασαν τα του πλαισίου φερεγγυότητας οι Τροϊκανοί

Έπιασαν τα του πλαισίου φερεγγυότητας οι Τροϊκανοί

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας θα παρουσιάσει σε κλιμάκιο των δανειστών το σχέδιο δράσης που έχει καταρτίσει για την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας, ένα σχέδιο που αγγίζει όλα τα θέματα.

«Σήμερα έγινε η πρώτη συνάντηση, θα ακολουθήσουν καθημερινές συναντήσεις όλη την εβδομάδα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το τι θα ζητήσουν οι δανειστές.

Όπως είπαν οι ίδιες πηγές, ειδικότερα κατά τις συναντήσεις θα γίνει αξιολόγηση του σχεδίου δράσης, θα εξεταστεί το τι έχει ήδη γίνει, τα χρονοδιαγράμματα που αγγίζουν ευρύτερα την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας, τους διαδικαστικούς κανονισμούς δικαστηρίων, την ανάγκη η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας να μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά και το πώς διάφοροι κρατικοί φορείς και τα πιστωτικά ιδρύματα θα ανταποκριθούν στο πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Η Τρόικα θα αξιολογήσει την κατάσταση και το αν προχωρούμε σωστά με βάση τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, τα μέτρα που υλοποιούμε για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή και θα εξεταστεί το τι θα περιληφθεί στο επόμενο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Με βάση τον επικαιροποιημένο μνημόνιο, οι κυπριακές Aρχές σε διαβούλευση με τους δανειστές θα υποβάλουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων και της αφερεγγυότητας, περιλαμβανομένων νομοθετικών αλλαγών.

Παράλληλα, υπάρχει ο στόχος της διεξαγωγής στις αρχές του 2016 μιας συνολικής αξιολόγησης του πλαισίου αναδιάρθρωσης ιδιωτικού χρέους και του καταρτισμού του σχεδίου δράσης για διόρθωση των όποιων ελλείψεων.

Στο μνημόνιο υπάρχει επίσης η πρόνοια για τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργίας της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, περιλαμβανομένης και της υποδομής πληροφορικής, κάτι που περιλαμβάνεται στο σχέδιο δράσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE