ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οφείλουμε να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον μας»

«Οφείλουμε να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον μας»

Έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και των κινδύνων του απαράδεκτου status quo, οφείλουμε να εργαστούμε με σύμπνοια για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του και να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση για τη μαύρη επέτειο της 15ης Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για απαλλαγή από το άγος και το βάρος της προδοσίας, με την εξεύρεση μιας λύσης στο κυπριακό πρόβλημα που θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας μας, του λαού και των θεσμών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτή την πορεία, καλούμαστε να χαλυβδώσουμε την πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να παραδειγματιστούμε από τις αποτυχίες και τα αποτελέσματα της διχόνοιας και να παραμερίσουμε έριδες και μικρότητες, επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως οφείλουμε, λαός και ηγεσία, να πορευθούμε με συλλογικότητα, με συναίνεση, και με σεβασμό στην ιστορία και στη συντήρηση της ιστορικής μνήμης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε πως η σημερινή μαύρη επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος στρέφει τη μνήμη πίσω σε γεγονότα που ο καθένας καταδικάζει και εύχεται να μην επαναληφθούν.

Η σημερινή ημέρα, υπέδειξε, είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για προάσπιση της δημοκρατίας, της νομιμότητας και της ελευθερίας και όσων έδωσαν τη ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 16χρονου - Προσπάθειες για εντοπισμό της μοτοσικλέτας

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του σήμερα, 20.9.2024, ενέκρινε, το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2027. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top