Παρέλυσε όλη την Ελλάδα - Κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης των μέτρων της νέας συμφωνίας

Παρέλυσε όλη την Ελλάδα - Κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης των μέτρων της νέας συμφωνίας

Σε απεργία 24 ωρών κατέρχεται σήμερα, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδία των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα την Τετάρτη, με συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και οι εργαζόμενοι στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε προειδοποιητική απεργία προχωρούν και οι φαρμακοποιοί, που είναι από τους κλάδους που επηρεάζονται από τα προτεινόμενα μέτρα, διότι προβλέπεται πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος, και δυνατότητα να πωλούνται και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες) σε υπεραγορές και αλλού.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι «δεν πρέπει να ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές». Επιπλέον, καλεί Ομοσπονδίες και σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας για σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.