LIKE ONLINE

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως η ζωή «περνάει» όντως μπροστά από τα μάτια μας πριν πεθάνουμε

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως η ζωή «περνάει» όντως μπροστά από τα μάτια μας πριν πεθάνουμε

Η μελέτη που οργανώθηκε από τον νευροχειρουργό του Πανεπιστημίου του Λούισβιλ στις ΗΠΑ, Δρ Ajmal Zemmar έριξε στο φως για το τι μπορεί να συμβαίνει στον εγκέφαλο τις στιγμές πριν από τον θάνατο.

Οι επιστήμονες κατάφεραν άθελα τους να καταγράψουν τη δραστηριότητα ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπινου εγκεφάλου, όταν ένας ασθενής απεβίωσε ενώ υποβαλλόταν σε εξετάσεις και θεραπεία για την επιληψία του.

Σε ερευνητικό άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον Zemmar και την επιστημονική του ομάδα αναφέρει ότι η λειτουργία του εγκεφάλου μετά την καρδιακή ανακοπή και κατά τη διάρκεια της εμπειρίας κοντά στο θάνατο (NDE) δεν είναι καλά κατανοητή και ακόμα ερευνάται.

Το συγκεκριμένο άρθρο που έχει τίτλο: «Ενισχυμένη αλληλεπίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο που πεθαίνει» επισημαίνει ότι έχει παρατηρηθεί μια υποενεργή κατάσταση της εγκεφαλικής δραστηριότητας στα πειραματόζωα, τα οποία έχουν δείξει αυξημένη δραστηριότητα μετά από καρδιακή ανακοπή. Για τους ανθρώπους όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Καμία μελέτη δεν έχει ακόμη διερευνήσει το θέμα αυτό στους ανθρώπους. Ωστόσο, δρ Raul Vincente, και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να θεραπεύσουν έναν 87χρονο ασθενή με επιληψία και παρατήρησαν ότι οι συνθήκες άλλαξαν. Η ομάδα χρησιμοποίησε συνεχή παρακολούθηση του εγκεφαλογραφήματος στον ασθενή. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της παρακολούθησης, όταν δυστυχώς ο ασθενής υπέστη καρδιακή ανακοπή και απεβίωσε. Λόγω του ότι εξακολουθούσε να είναι συνδεδεμένη με την παρακολούθηση, η ομάδα των ερευνητών μπόρεσε να καταγράψει και να αναλύσει την εγκεφαλική δραστηριότητα του ασθενούς τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου του. Η δραστηριότητα που καταγράφηκε υπέδειξε ότι ο εγκέφαλος μπορεί να περάσει από μια σειρά στερεότυπων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θανάτου».

Στερεότυπη δραστηριότητα θεωρείται το όνειρο, η ανάκληση αναμνήσεων ή η συγκέντρωση όταν ο εγκέφαλός μας καλείται να εκτελέσει εργασίες υψηλής νοημοσύνης. Η δραστηριότητα άρχισε 30 δευτερόλεπτα πριν ο ασθενής υποστεί καρδιακή ανακοπή και συνεχίστηκε για 30 δευτερόλεπτα μετά την πλήρη διακοπή της καρδιάς του επίσης. Η επιστημονική ομάδα τέλος εξηγεί ότι τα τυχαία ευρήματα απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

 ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βροχές, καταιγίδα και...χαλάζι στο «μενού» - Πού αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά

• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού  - Συνελήφθη 34χρονος

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Πήγε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα, έσπρωξε Αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει - Χειροπέδες σε 37χρονη

• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top