Πανικός σε πτήση όταν η καμπίνα γέμισε καπνούς - Το πλήρωμα τους καλούσε να προσευχηθούν - Βίντεο
18.10.2022 - 22:53
Βίντεο από τον εσωτερικό χώρο αεροπλάνου δείχνει τις «δύσκολες» στιγμές που έζησαν οι επιβάτες, όταν πυκνός καπνός κάλυψε τα πάντα μέσα στη καμπίνα, με τους ίδιους να λένε στη συνέχεια ότι πάλευαν να αναπνεύσουν για 25 λεπτά.
Το τρομακτικό περιστατικό έλαβε χώρα στην πτήση με αριθμό SG 3735, ένα αεροσκάφος της SpiceJet που απογειώθηκε από την Γκόα της Ινδίας.
Ένας από τους επιβάτες, ο Vivek Vishal, υποστήριξε: «Η SpiceJet διακινδυνεύει τη ζωή των ανθρώπων. Πνιγόμασταν για πάνω από 25 λεπτά και δεν άνοιγαν ούτε οι μάσκες οξυγόνου. Θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά ποινικά μέτρα κατά μιας τόσο «επικίνδυνης» αεροπορικής εταιρείας».
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν σύντομα μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας, όπου ο πιλότος ενημέρωσε τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για το περιστατικό.
Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους είπε στους επιβάτες να «αρχίσουν να προσεύχονται» την ώρα που όλοι βρίσκονταν σε πανικό. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.
Ένας από τους επιβάτες καταγγέλλει επίσης ότι το πλήρωμα άρπαξε το τηλέφωνό του και ανάγκασε έναν άλλο επιβάτη να διαγράψει τυχόν φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό.
Η SpiceJet εξήγησε ότι ο καπνός οφειλόταν στο σύστημα κλιματισμού του αεροσκάφους και ότι το πλήρωμά της χειρίστηκε την κατάσταση σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Παρόλα αυτά, ένας άλλος επιβάτης, ο Anil P, ισχυρίστηκε ότι κάτι δεν πήγε καλά στο μπάνιο: «Ακούσαμε το πλήρωμα να μιλάει σιγανά αφού κάτι συνέβη και σε άλλα 20 περίπου λεπτά, ο καπνός ήταν παντού γύρω μας. Αισθανθήκαμε να πνιγόμαστε. Ωστόσο, τα φώτα άναψαν και το πλήρωμα μας ζήτησε να μην αφήσουμε τις θέσεις μας και να σταματήσουμε να μιλάμε».
Τέλος, η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη πειθαρχικές διώξεις από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.
Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.