Ηλιακά πεδία δημιουργούν στα κατεχόμενα βιομήχανοι και «αρχή ηλεκτρισμού»

Ηλιακά πεδία δημιουργούν στα κατεχόμενα βιομήχανοι και «αρχή ηλεκτρισμού»

Πεδίο ηλιακής ενέργειας για τους βιομήχανους θα δημιουργήσει το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο στα κατεχόμενα το οποίο απέεκτησε το δικαίωμα συνδιαχείρισης της άδειας που δόθηκε στην «αρχή ηλεκτρισμού» για ηλιακή ενέργεια 25 μέγκαβατ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Αλί Καματζίογλου δήλωσε στον παράνομο «Μπαϊράκ» ότι στόχος τους είναι να βρουν λύση στο πρόβλημα ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι βιομήχανοι.

Έχουν μοιράσει στη μέση την ποσότητα των 25 μεγκαβάτ με την «αρχή ηλεκτρισμού», πρόσθεσε, και θα κατασκευάσουν το δικό τους πεδίο ηλιακής ενέργειας 12,5 μέγκαβατ στην γη που παραχωρήθηκε στην «αρχή». Θα δημιουργηθεί, συνέχισε, ένας συνεταιρισμός στον οποίο όμως δεν θα συμμετέχουν όσοι είχαν από πριν άδειες για πεδία ηλιακής ενέργειας. «Θέλουμε να κάνουμε το 80-90% των βιομηχάνων να επωφεληθούν από την ηλιακή ενέργεια».

Για το λόγο αυτό, δήλωσε, θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες με την «κυβέρνηση» ένα «πρωτόκολλο» και οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν άμεσα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πυρετός διπλωματικών επαφών ενόψει της καθόδου Ολγίν - Αύριο το νέο τετ α τετ Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Πυρετός διπλωματικών επαφών ενόψει της καθόδου Ολγίν - Αύριο το νέο τετ α τετ Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν

Σε τροχιά εντατικών διπλωματικών διεργασιών εισέρχεται το Κυπριακό, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις επαφές που πραγματοποιούνται ενόψει της κρίσιμης καθόδου στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE