Τμήμα Φορολογίας: Υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα

Τμήμα Φορολογίας: Υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα

Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα και θα καταβάλουν πρόστιμο εάν δεν συμμορφωθούν, αναφέρει το Τμήμα Φορολογίας σε ανακοίνωσή του, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ.

Το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει ότι, με βάση το άρθρο 30Α του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου (Ν 4/1978), οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο παράρτημα του Διατάγματος ΚΔΠ 259/2021 (Υπόχρεοι) και στα τροποποιητικά  Διατάγματα ΚΔΠ 446/2021, ΚΔΠ 52/2022, ΚΔΠ 248/2022, υποχρεούνται, στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με καταναλωτές, να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση πράξεων πληρωμής.

Επισημαίνεται ότι, με βάση το άρθρο 50ΣΤ του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, η μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των πιο πάνω Διαταγμάτων, επισύρει διοικητικό πρόστιμο μέχρι και τέσσερεις χιλιάδες ευρώ (€4.000).

Τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στα Διατάγματα υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνεία και οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και σε όλα τα ταμεία.

Ερωτήματα, παράπονα, καταγγελίες κ.λπ. υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση [email protected], καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ - Ντ. Τραμπ: Για εμάς η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων έχει ήδη ξεκινήσει – Όλα τα βλέμματα στο Σαρμ Ελ Σέιχ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ - Ντ. Τραμπ: Για εμάς η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων έχει ήδη ξεκινήσει – Όλα τα βλέμματα στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου καθώς εκεί διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για το σχέδιο ειρήνευσης Ισραήλ-Χαμάς, υπό την προεδρία των Τραμπ και Σίσι και παρουσία του προέδρου της Παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE