Αυτές είναι οι προτάσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη για το μεταναστευτικό

Αυτές είναι οι προτάσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη για το μεταναστευτικό

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Περιλαμβάνουν 45 προτάσεις και χωρίζονται σε 7 πολιτικές. Οι προτάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.christodoulides2023.com υπό τον τίτλο «Μετανάστευση: Αποτελεσματική Αντιμετώπιση» κάτω από τον Πυλώνα Άνθρωπος.

Ανάμεσα σε άλλα προτείνονται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των αιτήσεων ασύλου, η αποτροπή των παράτυπων ροών και η επίσπευση των επιστροφών και των απελάσεων με κύριο στόχο η Κύπρος να παύσει να είναι ελκυστικός προορισμός.

Κάποιες από τις βασικές προτάσεις είναι οι εξής:

1. Επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου με την απλοποίηση των διαδικασιών, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την ενίσχυση του προσωπικού για ουσιαστική αναβάθμιση των αρμόδιων υπηρεσιών μειώνοντας έτσι το κρατικό κόστος.

2. Αποτροπή των παράτυπων ροών με ενίσχυση της φύλαξης των σημείων διέλευσης, ιδιαίτερα στην πράσινη γραμμή, με τη χρήση της τεχνολογίας και όλων των απαραίτητων μέσων.

3. Επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής στις χώρες προέλευσης, ειδικά για πρόδηλα αβάσιμες αιτήσεις, με στόχο την εκκίνηση διαδικασίας επιστροφής τους, εντός τριών εβδομάδων.

4. Καταπολέμηση της εκμετάλλευσης και εξορθολογισμός των επιδοματικών πολιτικών.

5. Ενίσχυση των αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό των παράνομα διαμένοντων και της παράνομης εργασίας.

6. Αντιμετώπιση των κυκλωμάτων των διακινητών προσώπων με ενίσχυση του νομικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών.

7. Άντληση περισσότερων πόρων και καλύτερη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

8. Διαμόρφωση και εφαρμογή Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ομαλή ένταξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας

9. Προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων με τη δημιουργία των κατάλληλων χώρων υποδοχής για αξιοπρεπή διαβίωση που να ανταποκρίνεται στην ηλικία τους.

10. Δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για συστέγαση όλων αρμόδιων υπηρεσιών με στόχο τον έλεγχο για τον συντονισμό ώστε να υλοποιηθούν αποτελεσματικά οι πιο πάνω προτάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE