Σήμερα η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector

Σήμερα η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector

Πραγματοποιείται σήμερα η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Ευρωπαίας Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Όπως είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ.

Η τελετή θα γίνει στις 18.30, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το έργο EuroAsia Interconnector αποτελεί, όπως σημειώνει, την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και θα τερματίσει την  ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου από τα ευρωπαϊκά και περιφερειακά δίκτυα ηλεκτρισμού. Η ΕΕ έχει εγκρίνει παροχή χορηγίας 657 εκ. Ευρώ για την κατασκευή του 1ου τμήματος του έργου που αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Κύπρου – Κρήτης χρησιμοποιώντας πόρους από το Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Το ποσό της χορηγίας που εγκρίθηκε για τον EuroAsia Interconnector είναι το μεγαλύτερο που έχει εξασφαλιστεί ιστορικά για έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας. To έργο περιλαμβάνεται στο εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» και θα λάβει επιπλέον επιχορήγηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της τάξης των 100 εκ. Ευρώ.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE