Μπορεί μέσω των smartphones να κάνουμε πλέον τα πάντα, ωστόσο συνεχίζουν να έχουν ένα μειονέκτημα καθώς λόγω της συνεχούς χρήσης αναγκαζόμαστε να τα φορτίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Παρά τις προσπάθειες όλων μας να διατηρήσουμε το τηλέφωνό μας σε μόνιμη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, βλέπουμε να πέφτει γρήγορα η στάθμη στην μπαταρία. Αυτό που φταίει, λένε οι ειδικοί, δεν αφορά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το κινητό αλλά περισσότερο με τον τρόπο φόρτισής τους.
Κάποτε ήταν καλή πρακτική να αφήνουμε την μπαταρία σας να τελειώσει εντελώς πριν τη φορτίσουμε, αλλά τότε οι μπαταρίες του τηλεφώνου μας ήταν από νικέλιο. Οι σημερινές μπαταρίες λιθίου, μπορούν να επαναφορτιστούν χωρίς να χρειάζεται η πλήρης αποφόρτισή τους. Έτσι, η ισχύς της μπαταρίας δεν επηρεάζεται από το πόσο συχνά φορτίζεται και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να αδειάσει τελείως για να τη φορτίσουμε ξανά.
Φόρτιση της μπαταρίας στο 100%
Το να διατηρείς το τηλέφωνό σου συνεχώς φορτισμένο στο 100% δεν είναι καλό. Αυτό θα προκαλέσει φθορά στην μπαταρία, καθώς έχει μόνο έναν πεπερασμένο αριθμό κύκλων φόρτισης. Μια μπαταρία λειτουργεί καλύτερα όταν διατηρείται μεταξύ του 35 – 40% με 80 – 85%.
Φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας
Αυτό μας φέρνει στο επόμενο σημείο: Μην φορτίζεις το τηλέφωνό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να φαίνεται βολικό να το βάζεις στην πρίζα πριν κοιμηθείς, αλλά αυτή η υπερβολή μπορεί να σκοτώσει την μπαταρία πιο γρήγορα.
Βγάλε τη θήκη του τηλεφώνου όταν φορτίζεις
Για μερικούς από εμάς μία όμορφη θήκη είναι επιπλέον χρώμα στη ζωή μας ή μία έξτρα δήλωση για όσα μας αρέσουν. Ωστόσο, το να κρατάς τη θήκη ενώ το τηλέφωνο φορτίζεται μπορεί να βλάψει την μπαταρία. Η θερμότητα είναι κακή για τις μπαταρίες και αφήνοντας τη θήκη στο τηλέφωνο ενώ φορτίζει βοηθάς τη θερμότητα που παράγεται να παγιδεύεται. Βγάλε τη θήκη του τηλεφώνου όταν το φορτίζεις για να του δώσεις μία ανάσα.
Πηγή: in.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις