Στο Λουξεμβούργο η Δράκου - Εργασίες Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στο Λουξεμβούργο η Δράκου - Εργασίες Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, αναχωρεί την Τετάρτη για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί αναμένεται να προβούν σε μια γενική συζήτηση πολιτικής αναφορικά με την καταπολέμηση της ατιμωρησίας, όσον αφορά εγκλήματα που διαπράττονται στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης. Επιπλέον, θα ανταλλάξουν απόψεις για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε περιόδους κρίσεων και θα συζητήσουν για τη σημασία της κατάρτισης των δικαστών στην ενίσχυση του Κράτους Δικαίου.

Επιπρόσθετα, θα εξεταστεί η γενική κατάσταση στον χώρο του Σένγκεν και η στρατηγική για την ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί η πρόοδος αναφορικά με τη διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων για τη διεξαγωγή των ελέγχων και η διεύρυνση του χώρου του Σένγκεν χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.

Παράλληλα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην εσωτερική ασφάλεια και την κατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν πρόκειται για παραίτηση» - Αυτός είναι ο λόγος που αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν πρόκειται για παραίτηση» - Αυτός είναι ο λόγος που αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ

Σε εκλογές για ανανέωση της ηγεσίας της οδηγείται την 1η Ιουνίου η ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, της Αναπληρώτριας Προέδρου Μαρίας Βασιλειάδου και των τριών αντιπροέδρων να αποχωρήσουν από την ηγεσία του κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE