«Ήδη μετρούμε τις πρώτες απώλειες από τα ζωτικά του όργανα και από χθες το μωρό άρχισε να κάνει αιμοκάθαρση» αποκάλυψε ο παππούς του 11χρονου Μαρίνου που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Λιοπέτρι την περασμένη Τετάρτη.
Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο κ. Μαρίνος Μαρίνου, ανέφερε με τρεμάμενη φωνή πως η απόφαση για αιμοκάθαρση «οφείλεται στις καταχρήσεις από τις πολλές ποσότητες που του έδιναν κορτιζόνης, μορφίνης και ενός άλλου επικίνδυνου φαρμάκου».
Σημειώνεται πως ο 11χρονος συνεχίζει να βρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.
Μάλιστα, ο παππούς του 11χρονου υποστήριξε ότι η οικογένεια υπέστη κοροϊδία ότι το παιδί ήταν σε καλή κατάσταση την ώρα που η υγεία του 11χρονου επιδεινωνόταν.
«Συνήθως δύο, τρείς μέρες προσπαθούν να ξυπνήσουν ένα παιδάκι, να δουν την κατάσταση πως πάει και να προχωρήσουν. Τους ρωτούσαμε και μας έλεγαν αύριο, την Παρασκευή μας είπαν από βδομάδας. Όταν το παιδί είναι ναρκωμένο, πότε θα ξυπνήσει; Εκεί άρχισα να υποψιάζομαι και άρχισα να κάνω ενέργειες να σταλεί γιατρός από το εξωτερικό για να εξετάσει το παιδί», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για την μετάκληση του γιατρού από την Ελλάδα σημαίνει ότι χρειαζόταν καθώς ο 11χρονος ήταν σε επικίνδυνη κατάσταση και έπρεπε να πάρουν μια δεύτερη γνώμη.
«Το Σάββατο που εξέτασε το παιδί ο γιατρός κατέβηκε κάτω και μας είπε ότι είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει να πάει σε άλλο μέρος. Ο ίδιος ο γιατρός το ζήτησε και ο Χαριλάου λέει ότι υπάρχουν εξειδικευμένα μηχανήματα. Εάν ήταν έτσι γιατί μας το είπε ο γιατρός; Το παιδί είχε υψηλή πίεση και απαγορεύεται να το μεταφέρουν και να το σηκώσουν από το κρεβάτι του».
Τι λέει ο ΟΚΥπΥ
Ερωτηθείς στην ίδια εκπομπή, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου αναφορικά με την μετάκληση του γιατρού από την Ελλάδα από το Υπουργείο Υγείας, παρέπεμψε για απαντήσεις στο Υπουργείο Υγείας.
«Ως Οργανισμός δεν επιθυμούμε και δεν έχουμε την οποιαδήποτε νομική ικανότητα να κρατήσουμε τον οποιοδήποτε ασθενή στο νοσοκομείο, χωρίς τη θέληση του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η θέληση των γονιών του παιδιού μετά το πολύωρο χειρουργείο που έγινε στο ΓΝ Λευκωσίας και σώθηκε η ζωή του παιδιού και ακολούθως η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Μακάρειου, που είναι μοναδική στο είδος της να νοσηλεύει παιδιά και είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ έκανε λόγο για συνήθη πρακτική σε ότι αφορά στις μετακλήσεις γιατρών από το εξωτερικό, είτε κατόπιν επιθυμίας ενός ασθενή και των συγγενών του, είτε μετά από έγκριση από το Υπουργείο Υγείας.
Πρόσθεσε: «Η κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά. Στο γενικότερο πλαίσιο, δεν είναι η πρώτη φορά που μετακαλείται γιατρός από το εξωτερικό και δεν είναι κακό εκεί και όπου μπορείς να κερδίσεις γνώση και τεχνογνωσία προς όφελος του ασθενή. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την ερώτηση γιατί ήρθε γιατρός από το εξωτερικό. Ήρθε γιατί υπήρξε αίτημα από την οικογένεια του παιδιού. Καθηκόντως το Υπουργείο Υγείας απέστειλε ειδικό γιατρό ο οποίος συνεργάζεται με το Μακάρειο, δεν είναι θέμα σύγκρουσης, αλλά συνεργασίας».
Ο κύριος Χαριλάου επισήμανε ότι επιθυμία της οικογένειας ήταν η μεταφορά του παιδιού στον ιδιωτικό τομέα και τόνισε ότι «σημασία έχει η υγεία του παιδιού».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις