Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε συμμετρική απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας, από το σύνολο της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών και του δημοκρατικού κόσμου, στη διάρκεια παρέμβασής του στη συνεδρίαση της G7.
«Σε επίπεδο ολόκληρης της Ομάδας των Επτά και ολόκληρου του δημοκρατικού μας κόσμου, πρέπει να απαντήσουμε συμμετρικά: όταν η Ρωσία επιτίθεται στον ενεργειακό τομέα και την ενεργειακή σταθερότητα των χωρών μας, πρέπει να μπλοκάρουμε τον ενεργειακό της τομέα με κυρώσεις, να σπάσουμε τη σταθερότητα των ρωσικών εσόδων από το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στους εκπροσώπους των επτά χωρών.
Zelensky ในประชุม #G7 :
— Peachpink V.2 🍑🇺🇦 /ทวิตหลักโดนระงับ (@yugbambaby2) October 11, 2022
🔺รัสเซียสั่งโดรน “Shahed-136” จำนวน 2,400 ชิ้นจากอิหร่าน
🔺รัสเซียควรถูกตัดขาดอย่างสมบูรณ์และลงโทษสำหรับ “การลงประชามติ” และการผนวกดินแดนยูเครน
🔺ยูเครนไม่ได้วางแผนปฏิบัติการทางทหารกับเบลารุส
(1/2) #ยูเครน #รัสเซีย #StopPutin #Ukraine #ยูเครนรัสเซีย pic.twitter.com/xgrmWAi3qa
«Χρειαζόμαστε ένα σκληρό ανώτατο όριο τιμών για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία - μηδενικό κέρδος για το τρομοκρατικό κράτος. Αυτά τα βήματα μπορούν να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά: ενθαρρύνουν το τρομοκρατικό κράτος να σκεφτεί την ειρήνη» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε το προφανές: δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με αυτόν τον ηγέτη της Ρωσίας (Πούτιν), ο οποίος δεν έχει μέλλον. Οι συνομιλίες μπορούν να γίνουν είτε με έναν άλλο επικεφαλής της Ρωσίας - ο οποίος θα συμμορφώνεται με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και τις βασικές αρχές της ανθρωπότητας. Τώρα ένα πρόσωπο εμποδίζει την ειρήνη - και αυτό το πρόσωπο βρίσκεται στη Μόσχα» σημείωσε ο Ζελένσκι.
Ο Ζελένσκι ανέφερε, επίσης, πως η Ρωσία επιδιώκει να παρασύρει τη σύμμαχό της Λευκορωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Η Ρωσία προσπαθεί να παρασύρει άμεσα τη Λευκορωσία σε αυτόν τον πόλεμο, με την προβοκάτσια ότι δήθεν ετοιμάζουμε επίθεση σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Ζελένσκι, ζητώντας να τοποθετηθούν διεθνείς παρατηρητές στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας «για την παρακολούθηση της κατάστασης ασφαλείας».
Ακόμη, κάλεσε την τις χώρες-μέλη της Ομάδας των Επτά να βοηθήσουν το Κίεβο να αγοράσει και να αναπτύξει συστήματα αεράμυνας. «Σας ζητώ να ενισχύσετε τη συνολική προσπάθειά μας και να βοηθήσετε οικονομικά με τη δημιουργία μιας αεροπορικής ασπίδας για την Ουκρανία. Εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ευγνώμονες στην Ομάδα των Επτά για μια τέτοια βοήθεια», δήλωσε σχετικά, προσθέτοντας πως ο Πούτιν έχει ακόμη «περιθώριο για κλιμάκωση» μετά από δύο ημέρες εκτεταμένων αεροπορικών επιδρομών σε πόλεις σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις