Λευκός Οίκος: Αξιόπιστο βήμα η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Λευκός Οίκος: Αξιόπιστο βήμα η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Αξιόπιστο βήμα προς την κατεύθυνση μιας λύσης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους, χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όλες οι πλευρές να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις και να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που απαιτείται να γίνει.

«Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Αντικατοπτρίζει στη δέσμευση των πιστωτών της Ελλάδας να παράσχουν χρηματοπιστωτική υποστήριξη και να δημιουργήσουν δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και να επιτύχει βιωσιμότητα του χρέους», είπε.

Παράλληλα επισήμανε ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει δέσμευση από μέρους της Ελλάδας να προβεί σε βαθιές και δύσκολες δημοσιονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις».

«Αυτό που ταυτοποιήσαμε εδώ και καιρό ως πιθανή λύση, ήταν μία που θα εστιάζονταν σε πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης και θα επέστρεφε την Ελλάδα σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό φαίνεται ότι είναι ένα αξιόπιστο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς υπάρχουν ακόμη ορισμένες σημαντικές αποφάσεις και βήματα να ληφθούν, αλλά ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις και θα προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που απαιτείται να γίνει», κατέληξε στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE