H τηλεφωνική απάτη υλοποιήθηκε και το θύμα παγιδεύτηκε στο άψε – σβήσε. Ο Βόλος παραμένει ανάστατος από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται και τις κινήσεις του θύματος…
Ο Βόλος συζητάει όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για την τηλεφωνική απάτη. Το θύμα παγιδεύτηκε και έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στο σπίτι του. Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από τον άντρα που εμφανίστηκε για να εισπράξει τα χρήματα, επειδή αυτά δεν ήταν όσα του είχαν ζητήσει. Το κόλπο ήταν κλασικό. Ένα υποτιθέμενο τροχαίο με εμπλοκή συγγενικού προσώπου. Ο ηλικιωμένος τους πίστεψε και πολύ γρήγορα έκαναν φτερά από το σπίτι του, τα χρήματα που είχε μέσα.
Λίρες αξίας 30.000 ευρώ και 8.000 μετρητά, πήρε άγνωστος από ηλικιωμένο στο Βόλο λέγοντάς του ότι η κόρη του είχε ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα αλλά αφού πρώτα πληρώσει συγκεκριμένο ποσό. Πρόκειται για μια κλασική τηλεφωνική απάτη. Μια παγίδα που δυστυχώς συνεχίζει να πιάνει με το πέρασμα των χρόνων.
Ο 89χρονος πίστεψε τον άγνωστο που του τηλεφώνησε, πανικοβλήθηκε και του ζήτησε να περάσει από το σπίτι για να του δώσει ό,τι είχε εκείνη την ώρα. Εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας και ο ηλικιωμένος του έδωσε χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας περίπου 30.000 ευρώ καθώς και 8.000 ευρώ σε μετρητά.
Όταν ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με την κόρη του και διαπίστωσε ότι ήταν καλά στην υγεία της ήταν αργά, καθώς ο άγνωστος άνδρας που πέρασε από το σπίτι και του έδωσε τα κοσμήματα και τα χρήματα είχε εξαφανιστεί. Ο ηλικιωμένος κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων για απάτη και η Εισαγγελία που παρέλαβε τη δικογραφία παρήγγειλε προκαταρτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.
Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Αστυνομία συμβουλεύει: «Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν σας τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώσετε χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκετε οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.), σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα. Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους.
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).»
Καλεί δε τους πολίτες, τους φορείς και τις κοινωνικές δομές να ενημερώνουν τους ηλικιωμένους ώστε να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100».
Πηγή: newsit.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Συγκινητική πράξη από πατέρα σε Λύκειο στη Λευκωσία – Viral η ανάρτηση του σχολείου
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Προέβλεψαν οι Simpsons τον νικητή των αμερικάνικων εκλογών;
• Τα 4 ζευγάρια ζωδίων που... δεν θα χωρίσουν ποτέ
• Έκλεψε κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ από χρυσοχοείο στη Λάρνακα - Χειροπέδες σε 36χρονο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις