Υπογράφεται σήμερα Κοινή Δήλωση Πρόθεσης για ίδρυση Γραφείου του ΠΟΥ στη Λάρνακα

Υπογράφεται σήμερα Κοινή Δήλωση Πρόθεσης για ίδρυση Γραφείου του ΠΟΥ στη Λάρνακα

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, θα υπογράψει σήμερα το απόγευμα Κοινή Δήλωση Πρόθεσης με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για την ίδρυση Γραφείου Χώρας του Οργανισμού, στη Λάρνακα.

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το Γραφείο αναμένεται, μεταξύ άλλων, να δραστηριοποιηθεί στους εξής βασικούς τομείς: Ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων, μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων που έχουν ως στόχο την πρόληψη, καθώς και στη συλλογή, διάχυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης, την ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων, προώθηση δράσεων, μηχανισμών ανταπόκρισης και ετοιμασία εργαλείων συνεργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο -  Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο - Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Επανασυνελήφθη ο 58χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 26χρονο Αλέξανδρο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που αφορούσαν τραυματισμούς με μαχαίρι, πριν προχωρήσει στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο στα Κονιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE