Κυριακίδου: Διεκδικούμε τέλος στις διακρίσεις κατά ατόμων με ιστορικό καρκίνου

Κυριακίδου: Διεκδικούμε τέλος στις διακρίσεις κατά ατόμων με ιστορικό καρκίνου

«Ακόμη και σήμερα, παρά την τεράστια πρόοδο της ιατρικής τα άτομα με ιστορικό καρκίνου αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και διακρίσεις», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ενόψει της επίσκεψής της στην Κύπρο στις 7 και 8 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων στην «Πορεία με τις ροζ φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου, η οποία φέτος τελεί υπό την αιγίδα της.

Η κ. Κυριακίδου κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην πορεία το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, για «να ενωθείτε μαζί μας, να περπατήσουμε και να διεκδικήσουμε το Δικαίωμα στη λήθη για όλους τους καρκινοπαθείς».

«Με απόλυτη αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δρομολογούμε μια ενιαία διαδικασία σε επίπεδο ΕΕ για την ισότιμη πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα για άτομα με ιστορικό καρκίνου, σε όλα τα κράτη μέλη, όπως δεσμευτήκαμε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου» πρόσθεσε.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η Επίτροπος θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας στο ξενοδοχείο St Raphael’s στη Λεμεσό, με τίτλο “COVID-19: η πορεία μετά την πανδημία”, προσκεκλημένη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Στη συνέχεια η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE