Βραζιλία: Ο νικητής των προεδρικών εκλογών θα κριθεί στον δεύτερο γύρο

Βραζιλία: Ο νικητής των προεδρικών εκλογών θα κριθεί στον δεύτερο γύρο

Ο κεντροαριστερός πρώην Πρόεδρος Λούλα κατέλαβε μεν την πρώτη θέση στον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες Κυριακή στη Βραζιλία, μπροστά από τον ακροδεξιό αρχηγό του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου, αλλά το προβάδισμά του είναι πολύ μικρότερο από ό,τι προέβλεπαν δημοσκοπήσεις και θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δυο τους την 30ή Οκτωβρίου.

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα εξασφάλισε 47,91% των ψήφων, έναντι 43,65% του κ. Μπολσονάρου, με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE) με το 97,3% των ψήφων καταμετρημένο, ενώ το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datafolha τον πίστωνε προχθές Σάββατο με προβάδισμα 14 εκατοστιαίων μονάδων.

Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν ότι η νίκη του Λούλα από τον πρώτο γύρο είναι αδύνατη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Φυτιρής: «Δεν προσκόμισε στοιχεία στο Αρχηγείο ο Δρουσιώτης» - Διαψεύδει για συνάντηση με Αρχηγό και Υπαρχηγό η Αστυνομία

Φυτιρής: «Δεν προσκόμισε στοιχεία στο Αρχηγείο ο Δρουσιώτης» - Διαψεύδει για συνάντηση με Αρχηγό και Υπαρχηγό η Αστυνομία

Ο Μακάριος Δρουσιώτης μετέβη στο Αρχηγείο, χωρίς όμως να προσκομίσει στοιχεία για να αρχίσει κανονικά η κατάθεσή του, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Φυτιρής, μετά από σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία μεταξύ του ίδιου, του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Αρχηγού Αστυνομίας Θεμιστού Αρναούτη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίθεσης εναντίον λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE