Ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία - Η πρόταση Αβέρωφ

Ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία - Η πρόταση Αβέρωφ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε χθες στην ανάγκη ενίσχυσης του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία με τη συμμετοχή επιμελητηρίων, συνδέσμων και άλλων φορέων σχετικών με την αγορά εργασίας.

Στόχος είναι να καταστεί η ενημέρωση των παιδιών για τα δεδομένα της αγοράς εργασίας πιο σφαιρική, με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων της οικονομίας.

Η προσκείμενη στο ΔΗΚΟ οργάνωση καθηγητών έσπευσε να καταδικάσει τις θέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, προφανώς θεωρώντας ότι έτσι στηρίζει την προσπάθεια του δικού τους υποψηφίου, προσπερνώντας το γεγονός ότι και ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε την ανάγκη σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου όχι μόνο δεν οδηγεί σε μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο σχολείο ή σε «ιδιωτικοποίησή» του αλλά μέσα από την προώθηση του ολοήμερου δημόσιου σχολείου θα διασφαλιστεί η αναβάθμιση του και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κίνηση Γκουτέρες για το Κυπριακό - «Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο»

Νέα κίνηση Γκουτέρες για το Κυπριακό - «Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο»

Ο Γενικός Γραμματέας των ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έχει στο μυαλό του συγκεκριμένες κινήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, ανέφερε, την Τρίτη, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, σε συζήτηση στο πλαίσιο του Cyprus Forum, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE