Επηρεάστηκε το δάσος από τη φωτιά στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 2»

Επηρεάστηκε το δάσος από τη φωτιά στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 2»

Σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Φασουρίου, που εμπίπτει στην κυριότητα των ΒΒ, καίγοντας καλαμιώνες και ξηρά χόρτα.

Συνολικά οκτώ πυροσβεστικά πτητικά μέσα επιχειρούν στην περιοχή, με τον συντονισμό να αναλαμβάνει ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και τις Βρετανικές Βάσεις.

Όπως δήλωσε ο επαρχιακός λειτουργός του Τμήματος Δασών Λοΐζος Λοΐζου «η πυρκαγιά κινείται ανατολικά, έχουμε αρκετές δυνάμεις και προσπαθούμε», σημειώνοντας ωστόσο ότι το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνει η ένταση των ανέμων και το δύσβατο στους καλαμιώνες.

Από τη φωτιά, συνέχισε, έχει επηρεαστεί μερικώς το δάσος των ευκαλύπτων, αλλά δεν κινδυνεύουν υποστατικά.

Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες και το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Το τελευταίο αντίο στον «Πάπα των φτωχών» - Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τη Ρώμη

LIVE: Το τελευταίο αντίο στον «Πάπα των φτωχών» - Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τη Ρώμη

Μια ιστορική ημέρα ξημέρωσε για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τον κόσμο. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο ποντίφικας που σημάδεψε την εποχή του με το μήνυμα της ταπεινότητας, της αλληλεγγύης και του διαλόγου, οδηγείται σήμερα στην τελευταία του κατοικία. Δείτε όλες της εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE