«Καμπανάκι» Σλοβάκου πρωθυπουργού για «κατάρρευση» της οικονομίας εξαιτίας του κόστους της ενέργειας

«Καμπανάκι» Σλοβάκου πρωθυπουργού για «κατάρρευση» της οικονομίας εξαιτίας του κόστους της ενέργειας

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ φοβάται πως οι ραγδαία αυξανόμενες τιμές της ενέργειας έχουν φέρει την οικονομία της χώρας του αντιμέτωπη με κίνδυνο «κατάρρευσης», σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

Ο κ. Χέγκερ εξήγησε πως οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρισμού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου θα «σκοτώσουν» τη σλοβακική οικονομία εάν δεν λάβει υποστήριξη δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν δεν υπάρξει στήριξη από τις Βρυξέλλες, ο κ. Χέγκερ είπε πως θα είναι αναγκασμένος να εθνικοποιήσει προμηθευτές ενέργειας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

ΠτΔ από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE