Ματέο Ρέντσι – Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη

Ματέο Ρέντσι – Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη

Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι θα πει στη γερμανική κυβέρνηση πως πρέπει να συμβιβαστεί και να μην ταπεινώνει την Αθήνα.

"Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά", φέρεται να δήλωσε ο Ρέντσι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “Ilessaggero”. 

"Τώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε προτάσεις που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν ευρωπαίο εταίρο, αφού η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σχεδόν στα πάντα", τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE