Ματέο Ρέντσι – Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη

Ματέο Ρέντσι – Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη

Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι θα πει στη γερμανική κυβέρνηση πως πρέπει να συμβιβαστεί και να μην ταπεινώνει την Αθήνα.

"Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά", φέρεται να δήλωσε ο Ρέντσι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “Ilessaggero”. 

"Τώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε προτάσεις που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν ευρωπαίο εταίρο, αφού η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σχεδόν στα πάντα", τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.