Τρίτη μέρα περιοδείας του Νίκου Χριστοδουλίδη στην επαρχία Λευκωσίας - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Τρίτη μέρα περιοδείας του Νίκου Χριστοδουλίδη στην επαρχία Λευκωσίας - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες Οίκος, Καλοπαναγιώτης, Μουτουλλάς και Πεδουλάς συζήτησε με τους κατοίκους των κοινοτήτων αυτών ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας της περιοδείας του με λεωφορείο στην επαρχία Λευκωσίας υπό τον τίτλο «Δύναμη σε Κίνηση».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους προέδρους, τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων, αλλά και τους κατοίκους των κοινοτήτων για τις προγραμματικές του θέσεις σχετικά με την ενίσχυση της υπαίθρου, καθώς και τρόπους προσέλκυσης νέων, ώστε να ανασχαιτιστεί η αστυφιλία και η ερήμωση της περιοχής.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μιας διαφορετικής υπηρεσίας ή και υποδομής σε κάθε κοινότητα του συμπλέγματος, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων. Ανέφερε ότι τα δύο βασικά θέματα που εξετάσουν οι γονείς, είναι η παιδεία και η υγεία. Χωρίς την ύπαρξη ικανοποιητικών υποδομών στους δύο αυτούς τομείς, είναι δύσκολο να κρατηθούν οι νέοι στις κοινότητές τους, ή και να επιστρέψουν άλλοι.

Τόσο οι κάτοικοι των κοινοτήτων, όσο και οι τοπικοί παράγοντες, υπέδειξαν τα προβλήματα, τις προκλήσεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν, προτείνοντας τη δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στην περιοχή, η οποία θα προσέλκυε φοιτητές και θα αναζωογονούσε τις ορεινές περιοχές.

Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν θερμά τον κύριο Χριστοδουλίδη για την επίσκεψη και το γνήσιο ενδιαφέρον που επέδειξε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE