Ελβετία: Θα αποδεσμεύσει μέρος των αποθεμάτων σε βενζίνη, ντίζελ, πετρέλαιο θέρμανσης από τις 3 Οκτωβρίου

Ελβετία: Θα αποδεσμεύσει μέρος των αποθεμάτων σε βενζίνη, ντίζελ, πετρέλαιο θέρμανσης από τις 3 Οκτωβρίου

Η ελβετική κυβέρνηση θα αποδεσμεύσει βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη από τα στρατηγικά αποθέματά της από τις 3 Οκτωβρίου προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό των πετρελαϊκών προϊόντων στην εγχώρια οικονομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Ανέφερε πως οι περιορισμένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων στον ποταμό Ρήνο και εφοδιαστικά προβλήματα με τις ξένες σιδηροδρομικές μεταφορές προκάλεσαν ελλείψεις στον συμβατικό εφοδιασμό.

Τα στρατηγικά αποθέματα, ή υποχρεωτικά αποθέματα, για βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης καλύπτουν περίπου 4-5 μήνες κανονικής κατανάλωσης. Στην περίπτωση της κηροζίνης, τα αποθέματα αρκούν για περίπου τρεις μήνες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Ο κανονισμός για την αποδέσμευση αποθεμάτων θα παραμείνει σε ισχύ «για όσο απαιτεί απολύτως η κατάσταση», ανέφερε.

Υποχρεωτικά αποθέματα πετρελαϊκών προϊόντων είχαν αποδεσμευθεί για τελευταία φορά το 2005, το 2010 και το 2019.

Η κυβέρνηση συνέστησε επίσης στις εταιρίες που μπορούν να στραφούν στη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί φυσικού αερίου να το κάνουν από την 1η Οκτωβρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE