ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιες διαδηλώσεις απαιτούν δράση για την κλιματική αλλαγή εν όψει της COP27

Παγκόσμιες διαδηλώσεις απαιτούν δράση για την κλιματική αλλαγή εν όψει της COP27

Νεαροί ακτιβιστές διαδήλωσαν για το κλίμα την Παρασκευή, οργανώνοντας διαδηλώσεις από τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία μέχρι τη Γερμανία και τη Δημοκρατία του Κογκό, για να απαιτήσουν να πληρώσουν οι πλούσιες χώρες για τη ζημιά που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στις φτωχότερες χώρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται έξι βδομάδες πριν την ετήσια σύσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, γνωστή ως COP27, όπου οι ευάλωτες χώρες σχεδιάζουν να πιέσουν για αποζημίωση για την καταστροφή που σχετίζεται με το κλίμα σε σπίτια, υποδομές και μέσα διαβίωσης.

Διαμαρτυρίες προγραμματίστηκαν σε περίπου 450 τοποθεσίες παγκόσμια, από το κίνημα νεολαίας «Παρασκευές για το Μέλλον». Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν όταν θα συναντούνται οι παγκόσμιοι ηγέτες στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η κλιμακούμενη και ανεπανόρθωτη ζημιά που προκλήθηκε από την κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει τις απαιτήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών για αποζημίωση που θα εξεταστεί στη COP27 στην Αίγυπτο τον Νοέμβριο.

Οι ηγέτες από αυτές τις χώρες σημειώνουν ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει ήδη καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένων των θανατηφόρων πλημμυρών σε μεγάλα τμήματα του Πακιστάν, των πυρκαγιών στο Μαρόκο και τον Καναδά και καύσωνες που έχουν σπάσει ρεκόρ στη Βρετανία και την Ινδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αντισταθεί να κάνουν βήματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποδώσουν ευθύνη για την πρόκληση κλιματικής αλλαγής, όπως το να απαιτήσουν από τα πλούσια έθνη να καταβάλλουν αποζημίωση.

Η συνάντηση της COP27 στο Σαρμ Ελ Σέιχ δεν αναμένεται να αποφέρει μια συμφωνία ορόσημο όπως αυτή που συνήφθη στη σύνοδο κορυφής της COP26 τον περασμένο Νοέμβριο στη Γλασκώβη, η οποία ζήτησε από τις χώρες να κάνουν πολύ περισσότερα για να περιορίσουν τις εκπομπές άνθρακα που υπερθερμαίνουν τον πλανήτη.

Αλλά θα είναι ένα τεστ για την προθυμία των χωρών να συνεργαστούν για τη δράση για το κλίμα, παρά το τεταμένο γεωπολιτικό σκηνικό, καθώς πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να δαμάσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό και να αντιμετωπίσουν την αναταραχή στις ενεργειακές αγορές που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top