Πρόεδρος Αναστασιάδης: Σημαντικά αναβαθμισμένοι οι δεσμοί Κύπρου - ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία - Συνάντηση με Μπάιντεν

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Σημαντικά αναβαθμισμένοι οι δεσμοί Κύπρου - ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία - Συνάντηση με Μπάιντεν

Οι στρατηγικοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στην καθιερωμένη δεξίωση του Προέδρου των ΗΠΑ, που παρατίθεται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ότι «αποτελεί ξεχωριστή χαρά να συναντηθούμε για άλλη μια φορά», ενώ αποκαλώντας τον Τζο Μπάιντεν «αγαπητό φίλο» συνέχισε, λέγοντας ότι «τα τελευταία 10 χρόνια, οι στρατηγικοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά και ενισχύονται συνεχώς μέσω απτών παραδοτέων».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE