Διαβεβαιώσεις Οσάτσι στον ΓΔ ΥΠΕΞ - Δεν τίθεται θέμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και κατεχομένων

Διαβεβαιώσεις Οσάτσι στον ΓΔ ΥΠΕΞ - Δεν τίθεται θέμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και κατεχομένων

Διαβεβαιώσεις προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιο Κορνηλίου, ότι δεν τίθεται θέμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους έδωσε σήμερα ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, μετά τις σχετικές πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα "Μιλιέτ".

Μετά το δημοσίευμα της «Μιλιέτ» κινητοποιηθήκαμε και στη Λευκωσία και στη Μόσχα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κορνηλίου, προσθέτοντας πως "πήραμε διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι η στάση τους (των Ρώσων) στο Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη".

"Ωστόσο, κρίναμε σκόπιμο να καλέσω τον Ρώσο Πρέσβη σήμερα στο Υπουργείο για να δοθούν διαβεβαιώσεις σε πιο υψηλό επίπεδο", πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως "σήμερα θα συναντηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Νέα Υόρκη, οπόταν ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει οριστικά το όλο ζήτημα".

Ερωτηθείς τι του ανέφερε ο κ. Οσάτσι, ο κ. Κορνηλίου απάντησε πως "μου είπε ότι δεν ισχύει αυτή η πληροφορία" για απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και κατεχομένων.

"Δεν αποκλείεται μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και του γεγονότος ότι η Μόσχα έχει πολύ στενότερες σχέσεις αυτή τη στιγμή με την Τουρκία, κάποιοι να βλέπουν μια ευκαιρία εδώ. Αλλά ο ίδιος ο κ. Οσάτσι έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα", επεσήμανε ο κ. Κορνηλίου.

Πρόσθεσε πως ο ίδιος ενημέρωσε ξανά τον κ. Οσάτσι για τις θέσεις της πλευράς μας στο Κυπριακό, σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ.

Ο Ρώσος Πρέσβης επανέλαβε ότι η θέση τους στο Κυπριακό είναι αμετάβλητη και είναι θέση αρχής, πρόσθεσε ο ΓΔ του ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Οσάτσι, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, αναχωρεί από την Κύπρο το Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται πως Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ορίσει ως νέο Πρέσβη στην Κυπριακή Δημοκρατία, τον πρώην Πρόεδρο της ρωσικής Δημοκρατίας της Ινγκουσετίας στον Καύκασο, Μουράτ Ζιάζικοφ, σύμφωνα με σχετικό διάταγμα.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE