Σύνδεσμος Καταναλωτών: Εισηγήσεις για τροποποίηση νόμου για προστασία του καταναλωτή

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Εισηγήσεις για τροποποίηση νόμου για προστασία του καταναλωτή

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στις εισηγήσεις του για την τροποποίηση του βασικότερου νόμου για την προστασία του Καταναλωτή.

Συνοπτικά, οι εισηγήσεις του Συνδέσμου αφορούν την εξουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή να αναστέλλει κάθε διερεύνηση και μέτρο εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη, με μόνο μια απλή δήλωση του παραβάτη ότι θα συμμορφώνεται στο μέλλον με τη σχετική νομοθεσία. «Αυτή η εξουσία πουθενά, σε καμιά νομοθεσία για προστασία του καταναλωτή υπήρχε μέχρι σήμερα», επισημαίνεται.

Ενώ δίνονται υπερεξουσίες στο Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, αναφέρεται, δεν του δίνεται η εξουσία να διατάσσει τον παραβάτη να επιστρέψει όσα παράνομα πήρε από τους καταναλωτές, δηλαδή τα «κλεμμένα».

«Εξακολουθούν να διατηρούν το δικαίωμα του παραβάτη να αιτηθεί Ιεραρχική Προσφυγή ενώπιον του Υπουργού εναντίον απόφασης του Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή και ο Υπουργός να έχει δικαίωμα ακόμα και να ακυρώσει την Απόφαση του Διευθυντή. Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του Υπουργού για ιεραρχικές προσφυγές οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι έτυχαν κατάχρησης και εκδόθηκαν με πολιτικά ή άλλα κίνητρα και όχι για τους σκοπούς απονομής της δικαιοσύνης», προστίθεται.

Δίνεται, συνεχίζει ο Σύνδεσμος, η εξουσία στο Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή να επιβάλλει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς καμιά ασφαλιστική δικλείδα και έλεγχο της απόφασής του.

Οι εισηγήσεις, αναφέρεται, δόθηκαν γραπτώς από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, τόσο στην Εκτελεστική, όσο και τη Νομοθετική εξουσία. Όμως σήμερα, σημειώνεται, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, δεν άφησε να συζητηθούν οι εισηγήσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE