Θετικοί για το θέμα της Ελλάδας οι Υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Ιταλίας

Θετικοί για το θέμα της Ελλάδας οι Υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Ιταλίας

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, φτάνοντας για τη συνεδρίαση του Eurogroup είπε ότι υπάρχουν δυο θετικές ενδείξεις, ότι η ελληνική κυβέρνηση έδειξε γενναιότητα κι αποφασιστικότητα παρουσιάζοντας τις προτάσεις της στο κοινοβούλιο και - δεύτερον - ότι η ελληνική πρόταση συνιστά μια καλή βάση για διαπραγμάτευση.

Πρόσθεσε επίσης πως η Γαλλία επιθυμεί μια συνολική και βιώσιμη λύση, ενώ το Eurogroup οφείλει να δείξει πως εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη είμαστε σε θέση να παράσχουμε υποστήριξη.
Σύμφωνα με τον κ. Σαπέν, το θέμα του χρέους δεν είναι ¨ταμπού¨- όπως είπε, έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε για το δημόσιο χρέος.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, κατά την άφιξή του είπε πως σκοπός της συνόδου του Eurogroup είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα πρόγραμμα - κι είμαστε όλοι εδώ με ανοιχτά μυαλά. Πρόκειται, διευκρίνισε, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, όχι για την επίτευξη συμφωνίας απόψε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE