Αβέρωφ για άρση του εμπάργκο – «Από τη στιγμή που σταματούμε να πατάμε και να ισορροπούμε σε δυο βάρκες, βλέπουμε και τα αποτελέσματα»

Αβέρωφ για άρση του εμπάργκο – «Από τη στιγμή που σταματούμε να πατάμε και να ισορροπούμε σε δυο βάρκες, βλέπουμε και τα αποτελέσματα»

Σε δηλώσεις για την άρση του εμπάργκο, προέβη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέροντας πως "Η χώρα μας έχει επιλέξει τον προσανατολισμό της με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη στιγμή που σταματούμε να πατάμε και να ισορροπούμε σε δυο βάρκες, βλέπουμε και τα αποτελέσματα"

Δείτε αυτούσιες τις δηλώσεις:

Να συγχαρώ και εγώ προσωπικά τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνησή του, τους πρώην Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, και τους νυν Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας για τη σημαντική για τα ιστορικά της Κύπρου, μετά από δεκαετίες, απόλυτη άρση του αμερικανικού εμπάργκο προς την Κύπρο. Να ευχαριστήσω την αμερικάνικη κυβέρνηση και τον φίλο Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας, τον φίλο της Κύπρου, τον κ. Μενέντεζ.

Αυτό είναι μια απόδειξη πως όταν η χώρα έχει ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό παίρνει και τις ανάλογες θετικές αποφάσεις για τον τόπο μας. Το είπα και θα το επαναλάβω. Η χώρα μας έχει επιλέξει τον προσανατολισμό της με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη στιγμή που σταματούμε να πατάμε και να ισορροπούμε σε δυο βάρκες, βλέπουμε και τα αποτελέσματα.

Θετικότατα και αυτό το υπογραμμίζω. Εγώ προχωρώ ακόμη ένα βήμα.

Ανοίγει και ο δρόμος αν καταφέρουμε να επαναρχίσει ο διάλογος για τη λύση του κυπριακού, έναντι κατοχικών στρατευμάτων και τουρκικών, απαράδεχτων εγγυήσεων, η χώρα μας στο ΝΑΤΟ για την ασφάλεια όλων των Κυπρίων.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE